Montarea Rulourilor Exterioare

5 Feb

Rulourile exterioare au captat atentia oamenilor in ultima perioada, in special datorita gamei variate de avantaje pe care le ofera. Daca sunteti dornici sa cumparati astfel de rulouri pentru locuinta dumneavoastra, dar nu dispuneti de suficiente informatii despre procesul lor de montare ar trebui sa stiti ca instalarea lor se realizeaza intr-o perioada destul de scurta si nu cauzeza un deranj semnificativ locuintei dumneavoastra.

 

Durata montarii rulourilor exterioare este influentata, in special, de modul in care rulourile au fost proiectate, si anume daca sunt proiectate pentru a fi instalate odata cu tamplaria sau ulterior. Un alt factor care ar putea prelungi procesul de montare a rulourilor este legat de nivelul lor de accesorizare: cu  sau fara plase impotriva insectelor. Nu trebuie uitata nici modalitatea de activare a rulourilor exterioare, care ar putea, de asemenea, sa cresca durata instalarii rulourilor.

 

Indiferent daca ati ales pentru locuinta dumneavoastra rulouri aplicate sau suprapuse, inainte de instalarea lor se vor realiza aceleasi operatii, si anume prinderea prin nituire a carcasei de ghidare, montarea profilului „L” in partea inferioara a carcasei de ghidaj si asezarea snurului pe profilul „L”. Asadar, daca ati optat pentru instalarea rulourilor exterioare direct pe fereastra, dupa verificarea asezarii corecte a carcasei, se vor marca punctele de prindere. Acestea vor fi perforate si vor gazdui holzsuburile care sustin ruloul. De asemenea se va perfora fereastra pentru a introduce snurul sau banda de actionare a ruloului in interiorul casei si se va monta accesoriul de ghidare a snurului/benzii. O atentie deosebita se va acorda si instalarii profilului „L” in partea inferioara a carcasei de ghidare. Trebuie stiut faptul ca acest profil „L” asigura o mai buna izolare si se prinde in nituri. Clientul are de asemnea posibilitatea de a renunta la montarea acestui profil. Daca apar locuri libere intre rulou si fereastra, acestea se vor umple cu spuma pentru a asigura o izolare buna.

 

In cazul in care ati comandat pentru casa sau apartamentul dumneavoastra rulouri exterioare cu montaj direct pe perete, etapele de instalare sunt aproximativ identice, singura exceptie fiind amplasarea lor direct pe peretele cladirii. Astfel, dupa ce se realizeaza masuratorile necesare, se va strapunge perete locuintei si ruloul va fi prins cu ajutorul diblurilor. In locul prin care este introdus snurul (banda) se va monta un accesoriu special destinat sa mascheze si sa ghideze snurul/banda. La fel ca si in cazul montarii ruloului direct pe fereastra, spatiul liber dintre perete si rulou (daca acesta exista) va fi umplut cu spuma asigurandu-se o izolare optima.

 

Desi la prima vedere montarea rulourilor exterioare este un proces destul de simplu de realizat de oricare dintre noi, mai ales daca avem uneltele necesare si una sau doua ajutoare la indemana, ar fi mai indicat sa lasati specialistii sa isi faca datoria. Tineti minte ca, de obicei, furnizorii de astfel de sisteme asigura instalarea acestora uneori gratuit (inclusa in pretul de vanzare al rulourilor) sau contra unei sume rezonabile. Decat sa apara unele probleme cu functionarea rulourilor exterioare din cauza unei deficiente la montarea lor, mai bine relaxati-va si supravegheati modul de lucru al echipei de specialisti oferita de firma de la care ati comandat rulourile exterioare.

Vezi mai multe pe www.kondorinvest.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: