Cum Inlocuim Materialul Unei Copertine

5 Mar

De obicei, copertinele sunt prevazute cu un material rezistent la actiunea razelor puternice ale soarelui sau a ploii, permitandu-va sa va bucurati o perioada lunga de timp de protectia lor. Mai mult, deoarece materialul este supus unei tehnologii avansate de vopsire, procesul de decolorare a materialului copertinei este mai lent. Totusi, daca copertina dumneavoastra da semne ca ar necesita inlocuirea panzei sau pur si simplu doriti sa dati o noua infatisare copertinei si exteriorului casei ar trebui sa nu ezitati sa schimbati materialul copertinei. Procesul de schimbare a materialului copertinei este usor de realizat de fiecare dintre noi, dar va trebui sa tineti cont de cateva aspecte importante.

Mai intai, trebuie mentionat ca deoarece structura copertinei este mai greu de dat jos, fiind bine infipta in peretele casei, va trebui sa demontati doar materialul sistemului de copertine. Acesta este mai usor de desprins deoarece este montat pe structura metalica cu ajutorul unor cleme sau suruburi. Desfacand clemele sau suruburile care tin intins materialul pe structura copertinei veti avea posibilitatea sa aflati mai usor de cat material veti avea nevoie pentru sistemul de umbrire. Pe piata veti gasi o varietate de materiale destinate a fi utilizate pentru sistemele de copertine, dar cele mai bune sunt cele confectionate din vinil sau PVC, deoarece sunt mult mai rezistente. Inainte de a alege noul material pentru copertina ar trebui sa stiti ca daca copertina dumneavoastra a fost confectionata, in prealabil, din panza va trebui sa alegeti un material cu caracteristici asemanatoare, deoarece este posibil ca structura copertinei sa nu poata sustine un material din vinil sau PVC. Este indicat sa cititi cu atentie instructiunile sistemului de copertine pentru a afla mai multe informatii despre ce tip de material poate fi sustinut de structura metalica.

Dupa clarificarea acestui aspect puteti comanda necesarul de material si in momentul in care ati intrat in posesia lui puteti sa-l instalati pe structura metalica a copertinei, avand grija sa fie putin indoit pentru a se evita o eventuala deteriorare. In cazul in care ati ales pentru copertina dumneavoastra un material textil (panza), acesta va trebui tivit inainte de a fi fixat pe structura sistemului de copertine. Pentru a se putea realiza aceasta tivire, va trebui sa adaugati cel putin un centimetru la fiecare parte laterala a materialului copertinei. De asemenea, trebuie sa retineti faptul ca atunci cand veti fixa materialul pe structura metalica va trebui sa aveti grija sa prindeti bine clemele sau suruburile pentru a se evita o eventuala desprindere a panzei (materialului) la deschiderea copertinei sau la vant puternic.

Vezi mai multe pe : http://www.scharx.ro/Copertine.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: