Intretinerea Unei Copertine

11 Mar

Cu siguranta ati avut placerea sa admirati diferitele tipuri de copertine viu colorate instalate la ferestrele si usile locuintelor sau spatiillor comerciale. Dar ceea ce ar trebui sa stiti despre aceste sisteme practice si sigure de umbrire este ca inafara materialului frumos colorat ele mai sunt alcatuite dintr-o structura metalica si o serie de componente mai mici care impreuna asigura o functionare optima a sistemului. Pentru a fi siguri ca va veti bucura de racoarea oferita de aceste copertine pe o perioada lunga de timp, va trebui sa asigurati o curatare periodica a intregului sistem. O atentie speciala se va acorda copertinelor retractabile cu actionare automata pentru a fi siguri ca acestea functioneaza la parametrii stabiliti de producator. De asemenea, este indicat ca in timpul furtunilor puternice, aceste sisteme de copertine sa fie stranse pentru a se evita distrugerea materialului copertinei. Pe durata sezonului rece, utilizatorul ar trebui sa verifice atent copertinele inainte de a le depozitate intr-un spatiu curat si uscat pentru a descoperi eventualele reparatii care sunt necesare.

In ceea ce priveste curatarea propriu-zisa a copertinelor, este bine de stiut ca va trebui sa utilizati solutii diferite de curatare pentru partile componente ale copertinei. Astfel, structura metalica si componentele mai mici se vor curata de praful depus cu o laveta moale. Specialistii recomanda si utilizarea unei solutii uleioase de curatare a structurii metalice care va indeparta posibilele particule de praf depuse, dar va unge balamalele copertinei asigurand buna functionare a acestora. Aplicarea acestei solutii uleioase se realizeaza prin sprayere sau cu ajutorul unei carpe, intr-o zi in care soarele nu bate puternic.

Pentru curatarea materialului se va tine cont de caracteristicile acestuia. Astfel, daca copertina este fabricate dintr-o tesatura acrilica atunci ambele suprafete ale copertinei vor putea fi curatate cu un burete impuiat in apa si detergent fara a indeparta materialul de pe structura metalica. In cazul copertinei de tip panza va trebui sa o demontati de pe structura metalica pentry a o curata mai usor, utilizand una dintre solutiile de curatare disponibile pe piata. Inainte de utilizarea solutiei de curatare ar trebui sa o incercati pe o bucatica de material pentru a evita o eventuala distrugere sau decolorare a copertinei din cauza compusilor chimici existenti in compozitia ei. De asemenea, trebuie mentionat ca este interzisa spalarea materialului copertinei in masina de spalat rufe sau curatarea uscata a acestuia. Pentru a nu deterioara materialul sistemului de copertine se va evita folosirea solutiilor pe baza de amoniac sau solventi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: