Cum se intretin rulourile exterioare

2 Apr

Dupa achizitionarea unor rulouri exterioare, sunt anumite aspecte de mentenanta ce ar trebui avute in vedere, pentru o functionare fara cusur. Confectionate din PVC sau din aluminiu, rulourile exterioare nu necesita foarte multe masuri de intretinere, insa durata lor de viata depinde de grija pe care le-o acorda utilizatorul.
In primul rand, este cunoscut faptul ca PVC-ul si aluminiul sunt materiale ce prezinta o rezistenta mare, prezentand o durata de viata indelungata. Rulourile din PVC rezista pana la 10 ani, in timp ce cele din aluminiu aproximativ 20. Masurile de intretinere specifice sunt oferite de funizor la achizitionarea si instalarea rulourilor, pentru ca fiecare producator ofera odata cu garantia informatiile necesare legate de ce substante de curatare pot sau nu pot fi folosite, ce obiecte de curatare se utilizeaza pentru rulouri sau cat de des necesita curatare. De obicei, spalarea rulourilor se face cam o data pe luna sau la doua luni si in special dupa ploi puternice, cu o carpa si cu detergent care nu reactioneaza cu materialul ruloului.
In afara de spalarea periodica, ruloul are nevoie de verificari regulate si, la orice mica problema de functionare, trebuie chemati specialisti sa investigheze problema. O functionare problematica se poate inrautati daca nu sunt conduse reparatii de la primul semn. In plus, reparatiile facute de un amator nu sunt recomandate, pentru ca, de cele mai multe ori, inrautatesc situatia, in loc sa o rezolve. Rulourile care nu sunt in perfecta stare de functionare nu vor mai indeplini rolul de izolator solar, termic si fonic.
Rulourile nu necesita revopsire sau tratare in mod regulat cu anumite substante rezistente, pentru ca au fost vopsite in camp eletrostatic si sunt produse ca sa reziste foarte mult timp. In ciuda acestui fapt, daca orice mica neregularitate nu este reparata, viata ruloului este scurtata, iar investitia nu se mai amortizeaza. De aceea, specialistii recomanda verificari periodice si curatarea atenta a lamelelor si sinelor cu ghidaj. In cazul in care mecanismul electric de la rulourile actionate cu telecomanda nu functioneaza, cel mai bine este sa se faca apel la reparatori specializati si nu la electricieni, pentru a nu agrava situatia.
In cazul in care aceste masuri de intretinere sunt luate in considerare si respectate de care utilizatori, nu vor exista probleme de functionare in ceea ce priveste aceste rulouri exterioare.
Vezi mai multe pe www.scharx.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: