Ce zici de o gradina mediteraneana

4 Apr

Aflata printre stilurile preferate de amenajare exterioara, gradina mediteraneana este o oaza de liniste, cu perne, plante agatatoare si copertine. Perfecta pentru sezonul cald, aceasta ofera un spatiu ideal de relaxare si odihna, dar si de petreceri sau cine cu prietenii si familia.
In ceea ce priveste culorile adesea intalnite in gradinile mediteraneene, influenta o constituie soarele, marea si natura, asa ca pot fi mentionate culorile albastru, verde si rosu, pe un fond alb, ales pentru ziduri, mobilier si copertine. Albul nu absoarbe lumina si nu se supraincalzeste, fiind alegerea perfecta pentru verile toride. Verdele este reprezentat de vegetatia luxurianta, cultivata in acest tip de gradina. Poti alege flori inalte, agatatoare si multicolore, precum trandafiri, bujori, irisi sau lavanda. Florile pot fi cultivate in straturi, bolte, jardiniere sau ghivece incapatoare. In plus, poti adauga o aroma deosebita gradinii tale, plantand menta, rozmarin, busuioc sau cimbru. Aceste plante se vor dovedi foarte utile si in bucataire, la prepararea delicateselor culinare si a bauturilor racoritare de vara.
In loc de copertine, pot fi instalate pergole, pe care sa se prinda trandafiri salbatici sau vita de vie, care vor crea un sistem de umbrire natural si verde. Alte plante foarte potrivite pentru o gradina in stil mediternanean sunt lamaii, mandarinii si portocalii, ale caror fructe vor da un plus de veridicitate, iar tu te vei simti ca in vacanta in Spania. Cu toate aceste bunatati la dispozitie, poti alege sa amenajezi si o bucatarie de vara, protejata de o copertina, in care vei putea prepara cele mai delicioase mancaruri pentru familia si prietenii tai.
Din punctul de vedere al constructiei, vei avea nevoie de cateva dale pentru a crea o potecuta prin gradina. Mobilierul ales de tine poate fi divers, de la mese si scaune din fier forjat sau rachita la perne multicolore si rogojini de bambus. In plus, poti achizitiona sau confectiona un hamac multicolor si incapator sau poti instala un balansoar undeva la umbra, care se va dovedi perfect pentru lectura de dupa-amiaza.
Amenajarea unei gradini in stil mediteranean este o idee foarte buna, mai ales ca tot ce trebuie sa ai la indemana sunt cateva flori colorate, copertine si un mobilier de gradina, ce poate fi foarte usor personalizat.

Vezi mai multe pe http://www.scharx.ro/Copertine.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: