De ce optimizarea SEO nu va muri?

8 Apr

Raspunsul este unul cat se poate de simplu si banal si anume, optimizarea SEO va muri atunci cand va muri internetul.
Inca de la aparitia sa, internetul s-a pozitionat ca un mediu de comunicare extrem de puternic, capabil sa comunicee in acelasi timp unei mase enorme si eterogene de oameni un mesaj ce poate fi creat mult mai usor comparativ cu canalele de comunicare clasice. Tocmai de aceea instrumentele de marketing la care companiile din mediul virtual apeleaza trebuie sa se plieze foarte bine pe particularitatrile acestei new media.
Desi metodele clasice de promovare, banner-e, spoturi, clipuri au rasunet transferat si in mediul virtual, costurile pe care acestea le implica sunt semnificativ mult mai mare decat instrumentele pe care le poate presupune optimizarea SEO. Metodele sunt diferite insa si rezultatele sunt la fel.
Provenita de la acronimul SEO (Search Engine Optimization) optimizarea SEO este practica la care maoritatea companiilor apeleaza din ce in ce mai des prin care se are in vedere analizarea strategica si planificata a tuturor actiunilor implementate asupra unei pagini web cu scopul de a-I creste rankingul si traficul. Atragerea vizitatorilor provine prin utilizarea de cuvinte si expresii cheie (keywords sau longtail-uri), facand din ce in ce mai vizibila pagina web in urma cautarii pe motoarelor de cautare a anumitor informatii de catre potentialii clienti.
Principalul scop al optimizarii SEO este de a creste traficul si de a-l traduce in comportament de cumparare. Desigur, pentru ca acest lucru sa fie posibil cuvintele cheie trebuie sa fie relevante pentru domeniul de activitate si pentru specificul afacerii/paginii web ce va aparea afisata ca rezultat in urma cautarii pe motoarele de cautare. Mai mult decat atat, cuvintele cheie pot aduce un vizitator insa este doar un continut original si relevant cel care ii va asigura retentia precum si repetarea comportamentului de vizita pe site.

Vezi mai multe info pe : http://blog.optimizare-site.com.ro/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: