Numai 1% dintre romani cauta un loc de munca in Marea Britanie

10 May

Ridicarea restrictiilor de munca de la sfarsitul anului trecut nu a avut un impact mare asupra numarului de romani care intentioneaza sa se mute in afara granitelor tarii. Gasirea unui loc de munca in Regatul Unit nu se numara printre preferintele acestora.

Desi oficialitatile engleze au privit cu neincredere ridicarea restrictiilor de munca pentru romani si bulgari, sondajele arata ca foarte multi dintre acestia cauta locuri de munca in afara, dar printre preferintele lor nu se numara si Marea Britanie.

Sondajele realizate de Stoianov, directorul Institutului de sondarea opiniei publice Vitosa si Gallup Romania, arata ca numarul romanilor care sunt dispusi sa plece in cautarea unui job in Marea Britanie, in decursul acestui an, dar si in 2014, este foarte mic (inregistrand un procent de 1%). Situatia bulgarilor este diferita de cea din Romania. Cei chestionati au raspuns intr-un procent de 4,2% ca sunt dispusi si interesati sa lucreze in Marea Britanie.

Dintre cei care au dat un raspuns pozitiv in vederea mutarii lor in Regat, cei mai multi au declarat ca s-ar muta doar daca ar dispune de o oferta sigura de munca.

La fel ca in cazul polonezilor si al cetatenilor din celelalte tari ale valului de extindere din 2004 (Estonia, Letonia, Lituania, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Ungaria), bulgarii si romanii care intentioneaza sa lucreze in Marea Britanie sunt mai degraba de sex masculin, necasatoriti.
Studiul sugereaza ca romanii care sunt interesati sa lucreze in Marea Britanie au studii superioare, peste media celor chestionati, sunt mult mai susceptibili de a fi angajati si au venituri mai mari decat media anchetei, relateaza cei de la Agerpress.

Cei mai multi romani dispusi sa plece spre Anglia au varste cuprinse intre 25 si 44 de ani.

De cealalta parte, vecinii nostrii bulgari sunt someri si au un nivel de pregatire egal cu al mediei. Multi dintre cei care vor sa paraseasca tara, in cautarea unui loc de munca, sunt tineri cu varste cuprinse intre 18 si 24 ani. Cu toate acestea mai multi romani sunt dispusi sa plece in afara granitelor tarii, decat bulgari.

Vezi mai multe pe: http://www.jobproject.ro/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: